Leiderschap

Van leidinggevende naar leider

Een leidinggevende positie hebben als manager of management team, maakt je niet automatisch een leider in de ogen van de mensen waar je verantwoordelijk voor bent. Er wordt veel van je verwacht, je beslissingen hebben vaak consequenties en de afwegingen die je moet maken zijn soms niet makkelijk. Misschien herken je het gevoel dat je iedereen tevreden wilt houden, maar dat elke keuze die je maakt ergens in de organisatie toch voor teleurstelling of onbegrip zorgt. 

Leider zijn heeft net zoveel (in sommige gevallen zelfs meer) te maken met hoe je dingen doet in plaats van wat je doet. Het is voor iedereen die dat wil mogelijk om zich op dit vlak te verbeteren. TalkFirst kan jou daar mee helpen. We gaan we op zoek naar datgene waar van nature je kracht ligt, waar je tegenaan loopt of graag nog verder in zou willen ontwikkelen.

Eventueel kan dit worden ondersteund met een ACT®-meting. TalkFirst kijkt mee naar hoe jij in de praktijk werkt. Communicatie en interactie met collega’s wordt geobserveerd en op basis van de observaties krijg jij direct bruikbare, eerlijke en concrete handvatten om mee aan de slag te gaan. Het respect wat je krijgt door je als leidinggevende kwetsbaar op te durven stellen, zorgt voor grote en blijvende verbeteringen in opvallend korte tijd. 

Spreekt dit jou of jouw management team aan? Let’s TalkFirst! Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Voorbeelden van vragen die TalkFirst krijgt:

  • Wij willen een hechter management team worden, welke stappen hebben wij te zetten?
  • Ik word de nieuwe leider van een team, hoe maak ik een goede start?
  • 2 teams moeten fuseren, hoe begeleid ik dat als manager op de juiste manier?
  • Wij willen een heidag met ons management team organiseren om samen stappen te zetten, kun jij helpen?

Deep Democracy

De wijsheid van de minderheid

ACT®-meting

Inzicht in je natuurlijke talenten

 

In gesprek:

Versturen

Deep Democracy

De wijsheid van de minderheid

ACT®-meting

Inzicht in je natuurlijke talenten

 

In gesprek:

Versturen