Teams

Teambegeleiding en ontwikkeling

In ieder team zijn er voorbeelden van verschillen in cultuur, hiërarchie, ambitie en ervaring. TalkFirst helpt hiermee om te gaan en juist te kijken naar de kansen en mogelijkheden. Hoe? Door echt met elkaar in gesprek te gaan. Klinkt logisch. Toch lukt het in de praktijk lang niet altijd om daar de tijd voor te nemen. Aan het koffieapparaat zijn we eerlijker dan in vergaderingen en we voeren ‘top down’ beslissingen door omdat het snel moet. Elkaar aanspreken op gedrag gebeurt meestal niet omdat de veiligheid ontbreekt. Het is een kleine greep aan voorbeelden die iedereen, uit elke laag van de organisatie, kent en verder aan kan vullen.

Maar wat nou als die veiligheid er wel zou zijn? Mensen echt durven te zeggen wat ze vinden? Dat we gebruik kunnen maken van de verschillende meningen om een besluit te nemen waar iedereen zich in kan vinden? Dat we de gesprekken niet meer bij het koffiezetapparaat of stiekem achter de computer voeren, maar mét elkaar?

TalkFirst helpt jou als neutrale begeleider met het voeren van deze gesprekken, over de échte thema’s die besproken moeten worden. Dat gebeurt onder andere met de Deep Democracy methode. Deze methode zorgt ervoor dat alle meningen en inzichten op tafel komen.

Juist in tijden dat er veranderingen aankomen of implementatietrajecten gaan starten, is het ontzettend belangrijk om mensen mee te nemen. Bij voorkeur al bij de start van een verandering of implementatie. Als mensen zich echt gehoord voelen, is de kans dat het draagvlak voor de veranderingen en beslissingen toeneemt, alleen maar groter. Je kunt je misschien voorstellen dat de start van veranderingen gemakkelijker verloopt, resultaten sneller worden behaald en dat de werksfeer alleen maar prettiger zal zijn. 

Een greep uit de vragen die TalkFirst krijgt:

  • Wij staan aan het begin van een grote verandering, hoe betrekken wij onze mensen op de juiste manier?
  • Ik merk dat er een hoop ‘gedoe’ is in mijn team, maar ik krijg de vinger niet op de zere plek.
  • Wij middenin een veranderingsproces, maar er is veel weerstand op onze nieuwe plannen, hoe zorg ik dat de weerstand verdwijnt?
  • Wij hebben als team veel ambitie, maar hoe komen wij samen naar een hoger prestatieniveau?
  • Wij willen graag een teamdag faciliteren, kan jij ons daarbij helpen?

Deep Democracy

De wijsheid van de minderheid

ACT®-meting

Inzicht in je natuurlijke talenten

Deep Democracy

De wijsheid van de minderheid

ACT®-meting

Inzicht in je natuurlijke talenten

 

In gesprek:

Versturen

 

In gesprek:

Versturen