Babette van Son

16 januari 2010 vloog ik naar Vancouver, Canada. 19 jaar oud, vol spanning en met mijn backpack op mijn rug naar Whistler, om daar bij de Olympische Spelen te gaan werken. Als snel kwam ik erachter; dit land heeft mijn hart gestolen.

Naast de waanzinnige natuur en Vancouver als fijne stad, heeft het mij in de 1,5 jaar dat ik daar woonde ontzettend verrast op welke manier mensen met elkaar omgaan. En hoe makkelijk ze verbinding maken. Mensen staan voor elkaar open en zijn nieuwsgierig naar elkaar.

Een korte vraag als ‘hoe was je dag?’ als je bij de bushalte staat, is heel normaal. Het gekke is dat ik daar in eerste instantie ontzettend aan moest wennen. Toen ik terugkwam in Nederland, moest ik juist wennen aan het feit dat we dat niet doen. We hebben snel vooroordelen en duiken het liefst in onze telefoon als we ergens staan te wachten.

Ik ben er inmiddels achter gekomen dat iedereen zijn eigen verhaal heeft. En hoe interessant het is om dat verhaal van elkaar te ontdekken. Het zorgt voor vertrouwen en verbinding in welke relatie dan ook.

In mijn werk zag ik dat het ook op zakelijk vlak ontzettend belangrijk is om met elkaar in contact te blijven. Dat kan gaan over het oplossen van een zakelijk probleem. Of een gesprek bij het koffiezetapparaat, waar we even met elkaar bespreken hoe het echt gaat en wat je bezig houdt. Hoe dan ook geloof ik erin; als je in staat bent om in gesprek te zijn en te blijven is er vanalles mogelijk. Hierin begeleid ik individuen en teams met veel plezier.
Sinds september 2019 ben ik voor mijzelf begonnen met TalkFirst, om mij helemaal te kunnen focussen op de groei en ontwikkeling van mensen en teams. Door met het goede gesprek te voeren mensen te verbinden. Een sprong in het diepe, maar toen ik erachter kwam hoe het voelt om vanuit mijn talent te werken, ging er een wereld voor mij open.

Het overboord gooien van dingen die mij teveel energie kosten, zonder dat ik mij daar bewust van was, en het doorzetten van nieuwe dingen die helemaal bij mij passen hebben daar ontzettend aan bijgedragen. Het maakt dat ik veel dichter bij mijzelf kan blijven in mijn werk en in de keuzes die ik maak. Ik was zo onder de indruk van deze inzichten, dat ik anderen daar graag in wil coachen. Ook dat levert fantastische persoonlijke gesprekken op, waar individuen en teams van gaan groeien.

Waar je mij voor wakker mag maken:

  • Een vakantie naar West-Canada
  • Rondje (helikopter) vliegen, ik ben helaas afgewezen voor de vliegschool om piloot te worden
  • Bitterballen
  • Kookworkshops
  • Reisjes / tripjes
  • Rondje motorrijden, ik heb een Suzuki SV650 Scrambler
  • 18 holes lopen op de golfbaan.

Certificering

Deep Democracy

Level 1
Level 2
Level 3

Human Being Management

HBM Individueel - ACTor
HBM Verdieping - HBM Professional
HBM Systemisch Coachen

NLP

NLP Practitioner
Time Line Therapy®
Hypnotist Certification Training

Overig

Lean Green Belt
Kanban System Design (KMP 1)
Agile Foundation