Ben jij nieuwsgierig naar jou?

2 jaar geleden wilde ik graag aan de slag met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik was nieuwsgierig naar mijzelf en had verschillende vragen in mijn hoofd; welke richting is juist voor mij, wat past bij mij, waar ben ik goed in? Al snel merkte ik dat ik bij het vinden van een antwoord wel een steuntje in de rug kon gebruiken. 

De testen waar ik mee bekend was vond ik niet zo passend, het voelde voor mij alsof ik in een hokje werd geplaatst. Totdat ik in aanraking kwam met ACT, de Analytical Competence Tool.

Ik was geen groen, geel, blauw of rood, ik was geen letters. Ik ben Babette en ik heb een pakketje competenties die van nature bij mij passen, sommige heb ik ontwikkeld en ook nog een heleboel niet. Ik heb competenties waar ik hard voor heb gewerkt om ze te ontwikkelen omdat ik ze nodig heb gehad, én ik heb competenties die niet bij mij passen en waar ik ook geen energie in hoef te steken om ze te ontwikkelen. Wat een gaaf inzicht! En dat allemaal door maar 15 minuten bezig te zijn geweest met invullen van een aantal vragen.

De combinatie van beelden en woorden geven een ontzettend goede kijk op wie jij als mens bent. Niet alleen het gedrag wat je vertoont, maar ook waar dat gedrag door wordt aangestuurd. De waarde zit voor mij niet zozeer in het rapport wat ik heb gekregen, maar juist in het gesprek wat ik over mijn rapport heb gevoerd met mijn ACT coach.

Dit inzicht heeft mij de afgelopen 2 jaar bewust en onbewust houvast gegeven. Ik ben aan de slag gegaan met datgene waar ik echt gelukkig van word en waar ik goed in ben; beweging brengen bij mensen binnen organisaties. Het heeft mij daarnaast geholpen om de sprong in het diepe te wagen en sinds september voor mijzelf te beginnen met TalkFirst. 

Het motto van myHBMcenter waar ik deze accreditatie heb gevolgd is; gelukkige mensen in succesvolle organisaties. Het sluit perfect aan bij mijn visie dat de mensen in organisaties het verschil maken in het behalen van resultaten. Daarom ben ik super blij dat ik nu zelf deze accreditatie heb gehaald, om ook mijn steentje te kunnen bijdragen door het voeren van mooie gesprekken onderbouwd met de ACT meting. Ben jij nieuwsgierig geworden naar jou? Wil jij ook meer over jezelf leren en ontwikkelen? Let’s TalkFirst!

Delen

© TalkFirst

Versturen