Heerlijk die crisis!
Eindelijk even geen verplichtingen.

Dit zou zomaar een van mijn antwoorden kunnen zijn op de vraag ‘vind of vond jij het ook zo vervelend dat alles wordt geannuleerd en je thuis moet blijven?’

Ik laad mijzelf namelijk het allerbeste op door mij even terug te kunnen trekken en geen prikkels van buitenaf te krijgen. Dat betekent niet dat ik het niet leuk vind om met vrienden af te spreken, sterker nog, ik heb dat ontzettend nodig. Maar als ik écht moe ben, of het nodig heb om even op te laden, dan ben ik het liefst thuis met mijn ‘eigen ding’.

Ik hoor steeds meer mensen om mij heen die, dankzij de rem die COVID-19 hard heeft ingetrapt, even teruggeworpen worden op zichzelf en daardoor zijn gaan nadenken. Ik schrijf bewust ‘dankzij COVID-19’ omdat ik ervan overtuigd ben dat het pauzeren van de ‘ratrace‘, op wat voor manier dan ook, voor iedereen goed is. Eindelijk tijd om even na te denken over vragen als; word ik blij van het hebben van (veel) reistijd, of vind ik het juist fijn dat ik nu de laptop dicht doe en meteen thuis ben? Wat maakt dat ik het ingewikkeld vind om de werk- en privé balans vast te houden als ik thuis aan het werk ben?

Word ik eigenlijk wel gelukkig van wat ik dag in dag uit aan het doen ben? Wil ik niet verder groeien? Waar zou ik mij in willen ontwikkelen? 

Het is verleidelijk om op deze vragen gauw een deksel te gooien. Want ‘zo is het nou eenmaal’. 'Vóór COVID-19 was dit ook geen probleem dus waarom zou dat nu wel zo zijn?' Schouders eronder en door! 

Maar wat nou als je jezelf toestaat om deze of vergelijkbare vragen eens écht te beantwoorden. Dit gesprek met jezelf eens aan te gaan? Ben je dan bereid om toe te geven aan jezelf? Ben je dan bereid om aan te passen? Dingen anders te gaan doen? Of luister je naar het stemmetje wat ervoor zorgt dat je je schouders eronder zet en doorgaat? Beide zijn oke. Ik zou je alleen willen uitdagen voor jezelf na te gaan in hoeverre het stemmetje jou al vaker een halt heeft toegeroepen in wat voor vorm dan ook. En heeft het stemmetje jou daarmee geholpen of juist in de weg gezeten in het bereiken van datgene wat je graag zou willen? Food for thought zullen we maar zeggen! 

Zin om dit gesprek niet alleen met jezelf te voeren maar om dat samen te doen? Plan dan eens een gratis gesprek in om te sparren via mijn aanbod.

Wie weet kan ik je verder helpen door het stellen van de juiste vragen!

Delen

© TalkFirst

Versturen