Mijn verhaal vs. jouw verhaal; Welke talenten laat jij nu liggen, waar je wel iets mee zou kunnen doen?

Een aantal jaren geleden werkte ik als consultant op verschillende opdrachten. Je kent het misschien wel, je hebt een mooie baan, je krijgt allerlei kansen en de mogelijkheden tot opleidingen zijn eindeloos. Toch klopte er voor mij iets niet. Ik had het idee dat ik mij aan het ontwikkelen was op veel verschillende gebieden, maar ik wilde graag een expert worden. Ik wilde echt van toegevoegde waarde kunnen zijn en ergens had ik ook al een onderbuik gevoel over wat dat moest zijn.

Wat ik het allerliefste doe en toen al deed, is met mensen werken. Anderen de handvatten geven zodat ze kunnen groeien en zorgen dat ze beter worden in wat ze doen en daarmee succesvol zijn. Daar is de liefde voor het coachen ontstaan. Ik heb mij verdiept in verschillende methodes om erachter te komen wie ik ben, waar ik in uitblink en wat mijn ontwikkelpad dan zou moeten zijn.

De ACT® meting van Human Being Management heeft mijn ogen geopend en mijzelf meer in verbinding gebracht met wie ik echt ben. De bekende puzzelstukjes vielen op hun plek. Dat klinkt misschien zweverig maar het is eigenlijk heel praktisch; ik kreeg inzicht in waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg ondanks dat juist dat voor mij zo vanzelfsprekend leek. Maar ook inzicht waarom ik soms zo moe was aan het einde van de dag en dingen mij soms zoveel energie kosten. Daarnaast werd ik héél blij van het feit dat er nog een heleboel talenten op mij lag te wachten waar ik nog niets mee deed.

Iets om over na te denken; welke talenten laat jij nu liggen, waar je wel iets mee zou kunnen doen? Jouw ontwikkeling is nooit klaar!

Ik was zo onder de indruk van deze inzichten, dat ik besloot mijzelf op te leiden als coach waarbij ik Human Being Management en de ACT® meting gebruik om jou in dit proces te kunnen begeleiden. Zet jij vandaag jouw eerste stap? 

‘Be as much you as you can be’!

Delen

© TalkFirst

Versturen